Forsikring dækker nu også akupunktur

En stor del af forsikringsselskaberne yder via deres sundhedsforsikring tilskud til akupunktur udført af medlemmer af Praktiserende Akupunktører. Flere forsikringsselskaber har gennem længere tid givet tilskud til akupunktur under forudsætning af, at behandlingen bliver udført af en læge. Nu er ordningen udvidet, så der også ydes tilskud, når behandleren er medlem af Foreningen Praktiserende Akupunktører. Mange forbrugere er slet ikke klar over, at deres egen sundhedsforsikring eller arbejdspladsens forsikring går ind og dækker akupunkturbehandlinger. Vi har nu fået bekræftet det ved at kontakte en hel række forsikringsselskaber. Og det er selvfølgelig en udvikling, vi er meget glade for, fortæller næstformand i Praktiserende Akupunktører Torben Lind og fortsætter

Læs hele artiklen her: http://www.aku-net.dk/1/349/pressen.html

 

 

Hver 5. sygedag skyldes hovedpine

Ifølge det Sundhedsvidenskabelige Fakultet* lider flere end 4. mio danskere dagligt eller jævnligt af en eller anden form for hovedpine, lige fra migræne til spændingshovedpine. Lidelsen, som kan skyldes flere end 200 forskellige slags hovedpiner, er i de fleste tilfælde godartet, men kan også være et symptom på en alvorlig lidelse. Det forlyder også, at hver 5. sygedag skyldes hovedpine.

Læs hele artiklen her http://www.aku-net.dk/1/349/pressen.html
Danskerne har taget akupunktur til sig.

719000 har benyttet en akupunktør, viser ny rapport om folkesundhed.

Læs hele artiklen her: http://www.aku-net.dk/1/349/pressen.html

 

 

Akupunktur hjælper mod kroniske smerter

En amerikansk forskergruppe har fundet bevis for, at akupunktur hjælper mod kroniske smerter. Forskerne har lavet en stor metaanalyse af 29 undersøgelser af akupunkturens gavnlige virkning.

Det skriver MedPageToday.

Ifølge artiklens forfattere har akupunktur en mere lindrende effekt på flere typer kronisk smerter end både placebo-akupunktur og traditionel behandling. Derfor bør akupunktur være en gyldig terapeutisk behandlingsmulighed.”

Link til resten af artiklen her: http://videnskab.dk/kort-nyt/akupunktur-hjaelper-mod-kroniske-smerter.